Lika snabbt som gott!
För alla scones älskare har vi letat fram en nyttig variant av scones, som dessutom
är lätta att göra och grymt goda!
16 st scones med kesella.
4 dl dinkelmjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
250 g kesella (mager 1% )
2 dl Lättfil
TIPS! Att tillföra kesella i receptet ger saftigare scones.
För att göra det ännu nyttigare kan man byta ut smör mot 1 dl lättfil och använda lätt kesella ;)
Ungnen ska vara på 250 grader och under tiden blandar du dinkelmjölet, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt kesella och lättfilen. Sedan rör ihop till en deg som du delar på 4 delar. Platta ut dem till runda kakor på bakplåtspappret.
Grädda i ca 10 minuter i ugnen.
Smaklig måltid och Lycka till!
Kommentarer
Trackback